HTML

websas.hu
MapFree counters! Free counters! Free counters! ">

„ Jézus szent vére, melyet a kereszten kiontottál értünk, áldd meg ezt a hajlékot és vedd oltalmad alá!”

uzenek.blogol.hu helyett uze-k.blog.hu

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

Locations of Site Visitors ">

HonlaprendszerüNK

 

 

 

2010. december 17-e óta szerkeszthetetlenek:

2013. február 26-a óta szerkeszthetetlenek:

2015. január 22-e óta szerkeszthetlenek:

2020. március 6-a óta szerkeszthetlenek:

 

Kadarkúti Égi Üzenetek 289. Mennyei Atya: Tizedik parancs: Felebarátod tulajdonát ne kívánd!

2019.12.29. 08:53 :: lowoa

ÉGI ÜZENETEK     2015.12.29      
Mennyei Atya: Tizedik parancs: Felebarátod tulajdonát ne kívánd!

Mennyei Atya: Drága Engesztelő Gyermekeim! Én, Atyátok száltam le közétek. Fenség, hatalom és erély sugárzik tekintetemből, mikor parancsaimra gondolok. Eszembe jut a régi történet az Ószövetség idejéből, mikor felhőkbe burkolózva dicsőségem leereszkedett a Sínai hegyre és Mózesnek átadtam a kőtáblákat a tízparancsolattal. Már nem bírtam tovább nézni, hogy népem tévelyeg a bűn tengerében, a szeretetlenség óceánjában, a bálványimádásban és egyéb erkölcstelenségben. Támaszul adtam ezeket a parancsokat. Természetesen nemcsak nekik szóltak parancsaim, hanem az egész emberiségnek, amíg fennáll a világ.

2009 nyarán szintén én tanítottam nektek az utolsó parancsot, a tizediket: „Felebarátod tulajdonát ne kívánd!” Ma más megvilágításban fogjátok hallani.

A Katolikus Egyház Katekizmusa kifejti, hogy ez a tizedik parancsolat a kilencedikkel együtt összefoglalja a törvény összes parancsolatát. A tizedik úgy van összefüggésben a kilencedikkel, hogy mindkettőnek gyökere a bűnös vágy. Míg az egyik más házastársa iránti epekedést tiltja, addig a másik a felebarát tulajdona iránti sóvárgást. A nyolcadik paranccsal is összefügg ez az utolsó. Mert miért hazudik az ember? Gyűlöletből, szeretetlenségből, irigységből, mert a másikat meg akarja alázni. A hetedik parancs is, amely kimondja, hogy ne lopj, szorosan kapcsolódik a tizedikhez: mert mi ösztönzi az embert, hogy a másiktól elvigyen valamit? Az irigység. A hatodik parancs: a ne paráználkodj, rokonságot mutat a tizedikkel és kilencedikkel, mert mindegyiknél a bűnöket a rendetlen vágyak, a szemek kívánsága vezérli. Az ötödik parancs: a ne ölj, szintén az irigységhez, a féltékenységhez kapcsolható, mely ellen a tizedik parancs szól. A negyedik parancs sem kivétel, mert az ellene elkövetett vétségekben szerepet játszanak a rendetlen vágyak, melyek szembeállítják az embert szüleivel és feletteseivel. Az első három parancs is összefüggésben hozható a tizedikkel. Ha valaki nem Istent imádja, hanem sóvárog a világi dolgok iránt – vagyon, hatalom, pénz – az az első és a tizedik parancsot is megsérti. A káromkodó, aki a második parancsban vétkezik, azért szidja az Égieket, mert saját vágya nem teljesül azonnal, vagy azért, mert másnak szerinte könnyebb az élete – tehát irigységből. A tizedik parancs benne van az összes többi gyökerében.

Most pedig közelebbről szeretném elemezni nektek, Gyermekeim a rendetlen vágyakat, melyeket tiltja a tizedik parancsolat.

1.)Először az érzéki vágyakat említem, melyek gyakran arra ösztönöznek, hogy jogtalanul megkívánják a másét.

Etelkáék két gyermekükkel kiegyensúlyozott anyagi körülmények között élnek: 3 szobás családi házban, mely szülői örökség. Kettőjük fizetéséből mindig ki tudják fizetni a számlákat és a maradék éppen, hogy elég élelmiszerre és ruházkodásra. A probléma akkor kezdődött, amikor a mellettük lévő telken felépült egy új „kacsalábon forgó ház” és tulajdonosai odaköltöztek. Etelka egyre elégedetlenebb és ingerültebb lett, és így szólt Zoltánhoz, férjéhez:

-Kik ezek? Talán grófok? A kétszintes házukban még torony is van. Az asszony hencegett, hogy padlófűtést vezettek be, és hogy az milyen jó meleg. Elmondta nekem, hogy minden évben a tengerpartra mennek nyaralni. Milyen jó ezeknek! No hallod, Apa, mi nagyon le vagyunk maradva. A mi használtan vett autónk folyton szervízben van. Nézd, micsoda többmilliós kocsival száguldoznak. Ez igazságtalanság! Fogadjunk, hogy nem rendes úton gazdagodtak meg! Látod, mi rendesen, dolgozunk, és máról-hónapra élünk. Itt az ideje, hogy másodállást vállalj, hogy mi is tudjunk már valamit felmutatni.

Zoltán szomorúan hallgatta felesége kitörését, és mint jó keresztény, próbálta nyugtatgatni és szerénységre tanítani. Ez viszont olaj volta a tűzre:

-Zoli! Minden miattad van, mert lusta, kényelmes és igénytelen vagy.

Sajnos a feleség újonnan keletkezett irigysége családi békétlenségre vezetett. A vágyak mások anyagi javai után támadják a tizedik parancsot, s közben rágalmazást és irigységet szülnek. Vigyázzatok, Gyermekeim, kerüljétek az ilyen gondolatokat és szavakat, hogy : „Jó neki! Könnyű neki!” Ti nem láthattok bele mások életébe, gondjaiba, problémáiba. Ti nem tudhatjátok, miért engedtem meg neki, hogy nagyobb vagyona és könnyebb sorsa legyen. Tehát sohasem szabad megkívánni más gazdagságát.

2.)A tizedik parancs a mohóságot is tiltja, a földi javak megszerzésének mértéktelen vágyát. László autószerelő. Sok munkája van, szinte éjjel-nappal dolgozik. 45 éves és dereka kezd tönkremenni a nagy hajtástól. Felesége is eljár a munkahelyére, és mikor hazajön, minden rá vár: a három kisiskolás gyermekükkel való tanulás, a főzés, a mosogatás és minden házimunka. Egyedül fekszik le és éjjel férje alva találja, mikor bejön a műhelyből. A pénzük gyarapodik, de a házasságuk romokban van. A pénz utáni hajsza Lászlónak bűn, mert általa szeretetlenné válik, elhanyagolja a családját.

3.)A kapzsiság is sérti ezt az utolsó parancsot.

Bözsi egyedül él, falun. Nyugdíjas, de még jó erőben van. Férje meghalt és leánya külföldön alapított családot. Bözsinek tágas, komfortos lakása van és az udvaron egy kis nyári konyhája. Még ő maga se megy föl a házba, csak szellőztetni és takarítani, no meg fürödni. Egész életét a melléképületben tölti el. Kopott ruhákban jár, sajnálja a pénzt magától, pedig sok van neki. Hiszen sok a baromfi az udvarán, disznókat nevel, kertje és szőlője mindig gondozott, ápolt. Kistermelőként hetenként kétszer piacra jár és mindig tömött bukszával tér haza. 70 éves. Kinek és miért gyűjti a pénzt? Még zarándokolni se jár, mert sajnálja rá a pénzt. Egy szegény, beteg, templombajáró lelkitestvére egyszer pénzt kért tőle kölcsön, mert a villanyszámláját nem tudta kifizetni. Kérését különböző ürügyekkel megtagadta. Az ilyen zsugori asszony bizony hiába mondja a rózsafüzéreket. Mivel a pénz az istene, és nem gyakorolja az irgalmasság cselekedeteit, súlyosan megsérti a tizedik parancsolatot.

Vannak bizonyos foglalkozású emberek, akinek nehezebb legyőzni magukban a kapzsiságot. Ilyenek például a kereskedők közül egyesek, akik örülnek a drágaságnak és éhínségnek, és dühösek másokra, akik elcsalják tőlük a vevőket, és a vásárlókra, akik nem az ő üzletükbe mennek be. Összevesznek és haragban lesznek a másik kereskedővel, aki hasonló cikkeket szerez be a boltjába, mint ő. Ugyanis, ha abban az utcában nem lenne riválisuk, drágábban és többet tudnának eladni. Az ilyen kereskedő nem kedves a szememben, mert kapzsi, nem a vevő érdekét nézi, hanem, hogy minél több pénzt kaszáljon be. Az orvosok közül is van, aki zsugoriságában nagy ellenszolgáltatásokat fogad el. Képes elkérni egy magánjellegű vizsgálatért 10-15000 Ft-ot, pedig néhány perc alatt elvégzi. Sőt előfordul olyan orvos is, aki betegségekre vágyik és olyan diagnózist állít fel, ami nem is igaz, csak hogy megtartsa sokáig a betegét.

Kicsi, buzgó, imádságos Teremtményeim! Soha ne legyetek irigyek, mert az irigység a gonosztól ered. A Bölcsesség Könyve azt mondja: „A halál a Sátán irigysége révén jött a világra.” Nem volt hajlandó imádni a 2. Isteni Személyt, mert irigyelte hatalmát. Irigy volt az Én isteni mindenhatóságomra, az angyalok és az első emberpár feletti hatalmamra, és ellenem lázította őket. Ha nem sikerült volna Ádámot és Évát engedetlenségre buzdítania, még ma is ott élnétek a paradicsomban és nem halnátok meg.

Drága Kincseim! Csukjátok be földi szemeiteket! Egy magas hegyet mutatok nektek, a Sinai hegyet. Én, Atyátok ott állok a csúcsán. Most nem takar el felhő, mint annak idején Mózes és népe előtt. Tündöklő fény vesz körül Engem és a dupla kőtáblát, amit kezemben tartok. Őrangyalaitokat megkérem, hogy repítsen fel titeket Hozzám. Most nektek nem tiltom meg, mint régi zsidó népemnek, hogy érintsétek a hegyet, hanem egyenesen arra kérlek benneteket, hogy jöjjetek fel. Ezt a hegyet csak az tudja megmászni, aki minden erejével törekszik betartani a tízparancsolatot. Mivel ti is gyarló emberek vagytok, ti is vissza-vissza csúsztok, de akaratotok erős, belekapaszkodtok a sziklákba. Ezek a sziklák a ti rózsafűzéreitek, böjtjeitek, zarándoklataitok, engeszteléseitek, lemondásaitok. Az őrangyalaitokat hátatok mögött jönnek, és kitárt karral vigyáznak rátok. Ó, Kicsinyeim! Már itt is álltok előttem. Rálehelek a kőtáblára és annyi kicsi fényes  kőtábla lesz belőle, ahányan vagytok. Mind a tíz parancs arany betűi csak úgy pulzálnak és villognak rajta. Most egyenként álljatok Elém! Nyissátok ki kicsi szívetek ajtaját, mert mindenkinek belehelyezem a táblát. Ezzel beleírtam szívetekbe az egész Tízparancsolatot. Ezután megsimogatom arcotokat és homlokotokra egy bátorító szeretetcsókot lehelek. Így erősítelek meg benneteket Törvényem betartásában. Ezután őranygyalotok ölbe vesz és visszarepül veletek az engesztelés helyére, ahol Mi, az egész Szentháromság és a Szűzanya várunk titeket. Mind a négyen felemeljük jobbkezünket és megáldunk benneteket az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Amen.

komment

süti beállítások módosítása