ÉGI ÜZENETEK
 
2012.12.11.
 
Szentlélek: Az isteni gondviselés
 
 
Szentlélek: Drága Engesztelő Gyermekeim! Eddig azzal foglalkoztunk, hogy Isten megteremtette a világot. Ma arról lesz szó, hogy az Általa teremtett világról gondoskodik. Csak így tud megvalósulni az Ő dicsősége és csak így tudja az ember elnyerni az üdvösséget.
 
 
Isten már előre elkészítette a gondviselés örök tervét minden egyes ember számára. Mindegyiketeknél személy szerint elhatározta, hogyan fog irányítani, segíteni titeket a rátok bízott feladataitok végrehajtásában, a szenvedéseitekben, kísértéseitekben és lelketek fejlődésében, megtérésetekben, szentté válásotokban. Kétféleképpen gondoskodik az emberről: közvetve, más emberek által, vagy közvetlenül: isteni sugallat vagy csodák által.
 
 
Példákkal szeretném illusztrálni nektek. Terike és Blanka az irodában egymás mellett dolgoznak. Blanka hitben teljesen közömbös, Teri vallását gyakorló buzgó katolikus. Blanka méltatlankodva súgja Terinek, hogy már megint terhes a barátjától. Újra mehet abortuszra. Teri így szól: – Ráérsz ma este? Van egy érdekes videofilmem az abortuszról. Jó lenne megnézned, mielőtt elmész az orvoshoz. Lehet róla szó – válaszolja. A film leplezetlenül bemutatja, milyen borzalmakon megy át a magzat a gyilkolás előtt és alatt. Blanka elképed és elhatározza, hogy megszüli gyermekét, még akkor is, ha egyedül kell felnevelnie. Ez esetben Isten Terikén keresztül óvta meg Blankát egy újabb halálos bűntől, így gondoskodva lelkéről és születendő gyermeke életéről, közvetve.
 
 
Egy Horvátországban élő fiatal magyar asszony, Marika nagyon előrehaladott rákban szenvedett, tele volt áttétekkel. Az orvosok már lemondtak róla. Egyszer meglátogatta Magyarországról egy rokona, aki Medugorjébe készült zarándokolni. Látta az elesett állapotát és javasolta, hogy üljenek autóba, és vigyék Marikát Medugorjébe. Ott sok csodálatos gyógyulás történt már. Nekik itt van a közelben. Próbálják meg, mint utolsó lehetőséget. Először tiltakoztak, mert egyáltalán nem voltak hívők, de aztán mégis elfogadták a tanácsot. Természetesen a Krizevacra nem tudták felvinni ilyen súlyos állapotban, de a templomba, a szentmisére betolták a kerekesszéken. Az átváltoztatáskor Marikán mintha áram szaladt volna át, egy éles fájdalmat érzett a belső részeiben és a következő pillanatban felállt, előreszaladt az oltárhoz – már amennyire lehetett a tömegtől – és így kiáltozott: „Köszönöm, Jézus! Köszönöm, Jézus! Köszönöm, Jézus!” Tökéletesen meggyógyult. Azóta minden zarándokcsoportot felkísér a Krizevacra és tanubizonyságot tesz gyógyulásáról. Ez esetben Isten közvetlenül, csoda által nyúlt bele Marika életébe.
 
 
Drága Engesztelőim! Nem mindenki hisz az isteni gondviselésben. Még a hívők között is akadnak, akik azt állítják, hogy Isten megteremtette a világot, azután magára hagyta. Ezt az elméletet deizmusnak nevezzük. Szerintük a világ alakulása, az ember sorsa is a természet törvényei szerint történik. Ezeket a hamis elveket alá is támasztják különböző érvekkel. Azt mondják, ha Isten törődne a világgal, nem engedné a társadalmi igazságtalanságokat: az emberek egyik része dúskál a javakban, mások éhen halnak. Nem engedné a háborúk borzalmait, a rablásokat, gyilkosságokat. Az ilyeneknek így válaszoljatok: A bűnöket, a háborúkat, az igazságtalanságokat nem Isten csinálja, hanem az ember. Viszont az embert nem bábnak teremtette, szabad akaratot adott neki, hogy válasszon a jó és rossz között. Ne féljetek! Isten nem hagy magából gúnyt űzni. Büntetése nem marad el. Nincs az a legkisebb gonoszság, melyért nem kell felelnie az embernek itt vagy a túlvilágon. A másik, amivel szeretnek előrehozakodni a deizmus képviselői, hogy ha Isten gondoskodna az emberekről, akkor nem engedné meg, hogy a jók és ártatlanok szenvedjenek. Ezt az érvet, már nehezebb megdönteni, de segítek, csak figyeljetek Rám. Bizony a szenvedést Isten beillesztette a gondviselés tervébe. A szenvedés egyáltalán nem hiábavaló. Van, akinek saját bűneiért kell szenvedni, hogy megmentse lelkét a kárhozattól, vagy a hosszú tisztítóhelyi szenvedéstől. Van, akit a szenvedéssel nevel, tanít Isten. Ha soha nem beteg valaki, ha soha nincsenek testi-lelki fájdalmai, akkor közömbös lesz szenvedő felebarátai iránt. De ha Ő is belekóstol valamiféle fájdalomba, akkor együttérzővé válik. És most következik a legnehezebb, az ártatlanok és jólelkű emberek szenvedésének magyarázása. Természetesen az ártatlan kisgyermek és a szentéletű felnőttek nem bűneikért szenvednek, mint ahogy Jézust sem saját bűneiért feszítették keresztre, hiszen Ő volt a világon a legtisztább és legártatlanabb, hanem mások bűneiért. Az ártatlanok szenvedése a legértékesebb, mert engesztelő jellege van, mint Krisztus szenvedésének, és lélekmentő feladata is lehet. Pl. egy kéthónapos kisbaba szenvedése és halála lehet, hogy kicsapongó, parázna és káromkodó apja lelkét menti meg a pokoltól és az ő kicsi lelke, mint áldozat, azonnal a Mennybe kerül, az Örök Boldogságba. A mélyen hívő gyermekeink minden szenvedést felajánlanak a lelkek megmentéséért, ezért értékes érdemeket szereznek másoknak, és közben maguknak. Az ilyen szenvedés Krisztus megváltói szenvedésében való részesedés. Tehát a szenvedő ember Krisztus munkatársa, de csak akkor, ha nem zúgolódik, hanem elfogadja és felajánlja a szenvedést.
 
 
Drága Gyermekeim! Az isteni gondviselés célja Isten dicsőségének növelése és az emberiség üdvössége. Egy mennyei misztikus jelenettel mutatom meg nektek, Én a 3. isteni személy, hogy a Szentháromság és a Szűzanya mit tesznek e cél eléréséért. Az Atya, a Fiú és Én, a Szentlélek királyi öltözékben ülünk trónunkon. Előttünk térdel az Én legszentebb Jegyesem, Szűz Mária. Most a Mennyei Atya feláll, és lemutatva a Földgolyóra így szól: „Nézzétek, Kedveseim, a bűnök sokasága egészen elfeketíti a Földet. De figyeljetek csak! Magyarország felett egy fényes csillag ragyog. A magyar engesztelés központja. Ebből fénysugarak áradnak szökőkútszerűen és behálózzák az országot. Ahová leesik a fénysugár, ott új csillag támad és belőlük új szökőkutak. Átterjednek a szomszéd országokra. Mindig távolabbra és távolabbra. Behálózzák a csillagok és szökőkutak az egész Földet. Legszentebb Leányom, Mária, menj le gyorsan a Földre, és minden engesztelő csoportból a legfényesebb ima-sugarat gyűjtsd össze, mint egy nagy virágcsokrot, és hozd ide Nekünk. Ó, milyen gyors voltál, már meg is tetted. Add át nekem, hadd helyezzem tövisekkel borított atyai szívembe. Te, Szent Fiam, folytasd két évezredes feladatodat! Járj végig minden Szentmisét a Föld összes templomában, és újítsd meg mindenütt áldozatodat az emberek üdvösségéért, elszenvedve golgotai fájdalmaid többszörösét az Eucharisztiában. Te pedig Szentlelkem, még most Kiáradásod előestéjén borítsd be minden Földön élő gyermekem lelkét szeretetlángoddal, hogy méltóképpen tudják fogadni irgalmasságom legnagyobb érkezését, a Nagyfigyelmeztetést.
 
 
Ezután a Mennyei Atya leszáll a Föld fölé, hatalmas karjaival körülöleli, szent arcát hozzá szorítja, majd végtelen atyai szeretetével megáldja. Így készít elő benneteket, gyermekeink, a világtörténelem nagyszabású eseményére.