HTML

websas.hu
MapFree counters! Free counters! Free counters! ">

„ Jézus szent vére, melyet a kereszten kiontottál értünk, áldd meg ezt a hajlékot és vedd oltalmad alá!”

uzenek.blogol.hu helyett uze-k.blog.hu

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

Locations of Site Visitors ">

HonlaprendszerüNK

 

 

 

2010. december 17-e óta szerkeszthetetlenek:

2013. február 26-a óta szerkeszthetetlenek:

2015. január 22-e óta szerkeszthetlenek:

2020. március 6-a óta szerkeszthetlenek:

 

MAGDOLNA ASSZONY ÍRÁSAI Ármin által

2020.03.27. 05:24 :: lowoa

1984. március 27.
 
 
AKI ÖNMAGÁT SZERETI, AZ NEM VÁLASZTJA A KRISZTUSI UTAT
 
 
Dicsértessék a Jézus Krisztus. Áldott légy testvérem, a mi Urunk, Jézus Krisztus által.
Ármin vagyok, ne félj!
Köszöntelek testvérem, áldjon meg az Atya, a Fiú, a Szentlélek Úr Isten, az Úr, az Isten, a mi Urunk, Jézus Krisztus által. Az ő végtelen kegyelme munkálkodjon a te lelkedben, és mint megszentelő kegyelem, örökös lakója legyen a te lelkednek.
 
Imádkozzunk testvérem!
 
Mennyei Atyánk! Áldjuk szent neved, imádunk téged, mert te szerető Atyánk vagy, mert te ezt megüzented nekünk a te szent Fiad által. A mi Urunk, Jézus Krisztus meghozta nekünk az örömhírt, hogy te vagy Atyja mindeneknek és ennek az örömhírnek megtestesítője. A te szeretett fiad, kit leküldtél hozzánk és te Atyám, te is velünk voltál és velünk is vagy a te szent Fiad által. Mert mondatott, hogy én és az Atya egy vagyunk. Uram Jézus add, hogy mint te egy vagy az Atyával, úgy lehessünk mi is veled eggyé, kik téged szeretünk, és így eggyé váljunk veled, mint élő szeretet és felolvadjunk a te szereteted szent tüzében, hogy korlátlan ura légy a mi lelkünknek és úgy járja át lelkünket a te szereteted kegyelme, mint ahogy a kovász eggyé lesz a kenyérrel. Így lakozzál te is bennünk Uram Jézus, hogy ne legyen lelkünknek még csak egy parányi része sem, mit meg akarnánk tartani a magunk számára. Hanem légy ó Uram Jézus a mi lelkünk kovásza és lakozzál bennünk, és mint ahogy a kovász munkálkodik a kenyérben – mit te adsz nekünk – úgy gyúrd és formáld át a mi lelkünket is a te tetszésed és akaratod szerint.
 
Uram Jézus, te az Atyával egyetemben szabad akaratot adtál nekünk. De most átnyújtom Uram neked az akaratomat, és azt mondom: tőled kaptam Uram és tőled kapta testvérem is, és most neked adjuk, de nem visszaadjuk. Hanem a tőled kapott szabad akaratunkból ezt a legnagyobb kincset, amink csak van, odatesszük a te szentséges lábaid elé, és azt mondjuk: Uram Jézus fogadd el tőlünk és emeld fel a te szentséges szent kezeiddel. Mert most már a tieid vagyunk, és a te szent akaratod munkálkodjon bennünk, mert ez a mi legfőbb akaratunk, hogy te vezess, és te irányíts minket.
 
Uram, leborulunk szent lábaid elé és imádunk, áldunk téged és megköszönjük mindazt a jót, mit velünk és érettünk tettél. Áldassék és dicsértessék a te szent és szentséges szent neved mindöröktől és mindörökké. Ámen.
 
Testvérem, ne csüggedj, legyen a te gondolatod az Úr Jézus Krisztusé. Szólj a te Uradhoz a magad botladozó nyelvén, mert nem a szó, vagy a mondat szépen csengése a fontos, hanem a te lelked akarása és szándéka.
 
Ne csüggedj, ha lelked nem is szárnyal, ha az események és a körülmények érintik is a te lelkedet. Ne veszítsd el a te lelked nyugalmát. A te lelked szavak nélkül is akarja Krisztust. Majd felemeli, majd szárnyat ad a te Urad és Istened, amikor ő azt jónak látja. Mert a lélek próbája a lelki szárazság. Majd megöntözi azt a te Urad a kegyelmek forrásából, mikor azt ő jónak látja. Ezért a te lelked úgy szomjazza Krisztust, mint a száraz föld az esőt, mint a szomjazó a vizet. Mert ugyan mi lenne a te érdemed Isten előtt, ha a te lelked állandóan a kegyelem táplálná, anélkül, hogy te bármit is tennél érte. Hol maradna a te érdemed? – Mert bizony már mondottam: Gyűjtsetek kincseket, ami az e világi, az nem a tietek, mert itt hagyjátok. Hanem gyűjtsetek az örök élet részére, mit soha el nem vesznek tőletek.
 
Mert a krisztusi út nem sima, amin gyorsan lehet haladni és nem síkos, amin fáradtság nélkül előbbre lehet siklani, hanem göröngyös és nehéz, ahol minden lépésért meg kell küzdeni. Mert mit mondott az Úr, az Isten, Jézus Krisztus:
 “AKI NEM GYŰLÖLTE MEG MAGÁT, AZ NEM MÉLTÓ HOZZÁM.”
 
Most ezt megmagyarázom:
 
Testvérem! Tehát aki önmagát szereti, az nem választja a krisztusi utat, mert az önszeretet nem viseli el a nehézségeket. Mert aki a testté, az keresi a test kényelmét, és szereti önmagát testben. De aki Krisztust szereti és követi, gyűlöli magát testben, mert nem keresi annak a kényelmét, az nem törődik fáradtsággal, küzdelemmel és követi bármily nehéz is a testnek követni Urát és Istenét, mert lelkét, mint a mágnest, úgy vonzza az ő Ura és Istene szeretete. Ez a lélek lelkében szereti Istenét. Csak így tud a lélek kibontakozni. Mert az Úr lélekben imádókat keres. Mert mondotta az Úr, Jézus Krisztus: “CSAK A LÉLEK, AMI SZÁMÍT, A TEST NEM ÉR SEMMIT”.
 
Aki legyőzte testének bűnös vágyait és hajlamait, Uráért, Istenéért, az jár a krisztusi úton. Mert ez testvérem a krisztusi út, mi keskeny és göröngyös, mi az életre visz. De testvérem, ez a küzdelem tart a bölcsőtől a sírig. Mert a test bűnös hajlamai, bűnös vágyai minden nappal újra élednek és a küzdelemben nincs megnyugvás, mert ha a lélek elszunnyad, a test ördöge erőre kap, és a küzdelem mind nehezebbé válik. Ezért mondotta az Úr: “Ki követni akar, az minden nap vegye fel keresztjét, és úgy kövessen engem.
Ezért hangsúlyozom annyiszor az éberséget, a törtetést a tökéletesedés felé. De ne féljetek, mert Krisztus mellettetek van, és segíti a ti nagy akarásotokat. Ezért mondotta: “Az én utam könnyű és az én igám édes” - mert lelketeket körülzárja az isteni szeretet és megszenteli Isten Szent Lelke a megszentelő kegyelem.
 
Most búcsúzom testvérem és azt mondom: a mennyei Atya szent vonzása és szeretete, az Úr Jézus szent kegyelme, a Szentlélek Isten világossága szentelje meg és töltse be a te lelkedet. Az Úr Jézus szent áldása kísérjen végig a földi utadon, és vezessen át az örök életre. Ámen. Ármin

komment

süti beállítások módosítása