HTML

websas.hu
MapFree counters! Free counters! Free counters! ">

„ Jézus szent vére, melyet a kereszten kiontottál értünk, áldd meg ezt a hajlékot és vedd oltalmad alá!”

uzenek.blogol.hu helyett uze-k.blog.hu

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

Locations of Site Visitors ">

HonlaprendszerüNK

 

 

 

2010. december 17-e óta szerkeszthetetlenek:

2013. február 26-a óta szerkeszthetetlenek:

2015. január 22-e óta szerkeszthetlenek:

2020. március 6-a óta szerkeszthetlenek:

 

MAGDOLNA ASSZONY ÍRÁSAI Ármin által

2020.05.22. 06:41 :: lowoa

1982. május 22. Pünkösd
 
 
A HARMADIK ISTENI SZEMÉLY A SZENTLÉLEK ISTEN MUNKÁL­KODJON LELKETEKBEN ÉS EGYENGESSE AZ UTAT KRISZTUS FELÉ
 
 
Dicsértessék a Jézus Krisztus! Áldott légy testvérem a mi Urunk, Jézus Krisztus által. Ármin vagyok, ne félj!
       Köszöntelek Testvérem, az Atya, a Fiú és a Szentlélek Isten nevével és szent ereje által. Dicsőség neked Urunk, te mindent betöltő és te megvilágosító és a szent kegyelem hordozója, te adakozó Szentlélek Úr Isten; mert te felséges Isten egy vagy a Fiúval és egy vagy az Atyával, mint ahogy az Atya elküldte szent Fiát, úgy küldött közénk Téged, Te vigasztaló Szentlélek Isten, a Fiú. Mert mondotta, elküldöm a vigasztalót, az majd megvilágosít titeket, és eszetekbe juttatja tanításomat – mondotta az apostolainak, a mi Urunk, Jézus Krisztus. Még azt is mondotta mikor látta, hogy apostolai elszomorodnak mikor azt mondotta: ”Én most elmegyek, ha nem mennék el, nem küldhetném el nektek a Szent Lelket” -  tehát Isten Szent Lelkét.
 
       Testvérem, most arról fogok tanítani, mit jelent az, hogy Isten szent Lelke közöttetek van, vagyis a Szentlélek Isten, tehát a harmadik isteni személy.
 
       Megpróbálom magyarázni, hogy ki is a Szentlélek Isten. Mert tudjátok, mikor Jézus Krisztus azt mondotta: “Ha én nem megyek fel Atyámhoz, akkor nem küldöm el nektek a vigasztaló Szent Lelket.” A mi Urunk Jézus Krisztus mekkora súlyt helyezett arra, hogy a Szentlélek Isten az emberek között munkálkodjon. Sőt mi több, még ennek a fontosságát fölé helyezte saját magának is, mert újra idézem: „Ha én nem megyek el, nem küldöm el a Vigasztalót”, tehát a harmadik isteni Személyt. Mert Krisztus Urunk felment az Atyához és ő és az Atya egyek lettek lélekben és végtelen nagy szeretetben. Ez az isteni szent szeretet kiáradása öltött testet, vagy jobban mondva testesült meg a harmadik isteni személyben még az idők kezdete előtt. És ez a testet öltött szeretet szállt le az apostolokra Pünkösd szent napján. Átszőtte lelküket és megvilágosította elméjüket, mert Isten nagyon szereti övéit.
 
       Most visszatérek arra, hogy a harmadik isteni személy nem a mi Urunk, Jézus Krisztus után munkálkodott, hanem az Ő munkálkodása is visszanyúlik az idők kezdetén is túl. De láthatóan Pünkösd szent napján szállt az emberi lélekbe, és munkálkodik ma is és mindvégig köztetek, emberekben. Mert az Atya akarata az, hogy minden ember eljusson az örök üdvösségre. Tehát a Szentlélek Isten az, aki elől jár, hogy munkálkodásával egyengeti az utat Krisztus felé. Akit épp úgy imádjatok, mint az Atyát és a Fiút, mert egy Isten van, de három személyben. A három isteni személyt egy és ugyanaz akarat fűzi össze és Isten végtelen nagy szeretete a Szentlélekben és általa teljesedik be.
       De ezzel nem azt akarom mondani, hogy csak a Szentlélek Isten van köztetek. Közöttetek van Krisztus, Isten egyszülött Fia, az oltáriszentségben. És mindenkor elérhető számotokra a Szentlélek munkálkodása által az Atya is, mert ahol Isten Szentlelke van, ott van az Atya, és ott van a Fiú is, mert hármas Istenség van egy személyben. Mert ezt világosan megmondotta az Úr, az Isten Jézus Krisztus, mikor tanítványai azt mondották: “Mutasd meg nekünk az Atyát!” – és mit mondott erre az Úr? “Fülöp! Már olyan rég vagyok veletek és nem láttátok az Atyát? Mert aki engem lát, látja az Atyát is.”
 
       Az időhöz kötött ember rabja az időnek és időben gondolkodik és festőitek az
Atyát mindig egy megöregedett aggastyánnak ábrázolják. Az Atya nem aggastyán, mert aki a Fiút látta, látta az Atyát is. Mert a ti Atyátok Ura az időnek, tehát mindenható. Ezt ti időben élő emberek soha nem tudjátok felfogni.
 
       De mondom, aki imádkozik a Szentlélek Istenhez, az imádkozik a Fiúhoz és az Atyához, és aki káromolja akár Isten Szentlelkét, akár a Fiút, akár az Atyát az káromolja magát a Szentháromságot, tehát nagyon vigyázzatok mit tesztek és mit ejt ki szátok. Mert nemcsak szóval lehet Istent káromolni, hanem tettben is. Aki lelkében és szívében gyűlöletet táplál embertársai iránt, az Isten ellen cselekszik Mert Isten maga a szeretet és aki gyűlöl, az nem Istent szolgálja, ha még úgy jár is a templomba. Mert aki Isten házába is gyűlölettel szívében tér be, az a sátán zsinagógájában találja magát.
 
       Testvéreim! Elmélkedjetek ezen, és amit leirat veled – általam Isten Szentlelke – az nem csak a te okulásodra szolgál. Apostolkodj! Apostolkodj! Apostolkodj!
 
       Most búcsúzom és azt mondom, áldjon meg téged az Atya, ki egy a Fiúval, a Jézus Krisztussal és a Szentlélek Isten, ki egy az Atyával és a Fiúval. Akik a teremtés beteljesedésén munkálkodnak, hogy az ember is a neki járó méltóságra jusson, hogy örök üdvösségetek legyen.

       Áldjon meg téged testvérem a Szentháromság egy Isten. A téged megváltó Jézus Krisztus. Ármin.

komment

süti beállítások módosítása