1987. február 5.
 
KÉRJETEK ÉS ADATIK, KOPOGTASSATOK ÉS NYITTATIK
 
Dicsértessék a Jézus Krisztus! Áldott légy testvérem a mi Urunk, Jézus Krisztus által. Ámen. Ármin vagyok, ne félj!
 
Köszöntelek testvérem, az Atya, a Fiú és a Szentlélek Isten nevében, a mi Urunk, Jézus Krisztus szent kegyelméből, a Szentlélek Isten által.
Imádkozzunk testvérem! Áldassék és dicsőítessék a mennyei Atya. Felmagasztaltassék az ő szent Fia, a megváltó Jézus Krisztus. Imádtassék Isten szent Lelke, a megszentelő kegyelem, most és mindörökkön örökké. Ámen.
Imádunk, áldunk és dicsőítünk szentháromságú egy Isten. Te csodálatos TITOK, mit emberi elme fel nem ér és meg nem fejthet. Mert ki oldja meg azt a titkot, mi tökéletesen egy, és ugyanúgy tökéletesen a három: külön-külön. Ezt ember nem érti, és mégis hisz benne:
 
- mert a tieid, kik a földön élnek a feltétel nélküli hit tartja össze őket a te szeretetedben,
- mert feltétel nélkül hisszük és valljuk a te Isten-emberségedet, a te szent tanításodat,
- mert te azt mondottad Uram oly sokszor: “Ti csak higgyetek, a hited meggyógyított, a hited megmentett.
- mert a hit nem a tudáson alapszik,
- mert amit látunk azt tudjuk, hogy van, de mit nem látunk, azt hinni kell,
- mert a hit isteni adomány.
 
Milyen csodálatos volt az Úr, mikor Tamásnak azt mondotta: “BOLDOG VAGY TAMÁS, MERT LÁTTÁL ÉS HITTÉL, BIZONY MONDOM NEKED, MÉG BOLDOGABBAK AZOK, KIK NEM LÁTTAK ÉS MÉGIS HITTEK.”
 
Tudjuk Uram, hogy a cselekményre is oda kell figyelni. Mert te Uram, úgy akartad, hogy mikor megjelentél az apostoloknak, Tamás ne legyen jelen. Megengedted, hogy a gonosz elhintse Tamás szívében a kételyt, úgy annyira, hogy nem hitt a tíznek, hanem hitt a sátánnak, a kísértőnek, a gonosznak. De az irgalmas Isten, ki mindent tud, megkönyörült Tamáson, mert az Irgalom megkereste az elveszettet és kinyilatkoztatta Tamásnak a feltámadást. Mire Tamás csak ennyit tudott mondani mélységes bánatában: “Én Uram, és én Istenem!” Ez jel lett nektek is: “Mert bizony, bizony boldogabbak azok, kik nem látnak és mégis hisznek!” Mert mint mondottam, a hit a lélek adománya, de Isten szent Lelke nem munkálkodik abban a lélekben, mit bezárnak előtte. Nektek fogékonynak kell lenni, szabad akaratotokon keresztül Isten felé. Mert minden lélek Istentől származik és a lélek természeténél fogva keresni hivatott Istenét. De ki elfojtja lelkének vágyát, az a lélek ellen vétkezik, mert szabad akarata által kizárja magát a megváltás csodálatos ajándékából. Mennyiszer, de mennyiszer halljátok ezektől az emberektől, hogy “Nekem nincs bűnöm”. Lelke, ha csak egy picit is, de Isten felé törne, mert tőle származik, mert ezért vagyunk mi Isten gyermekei szabadok Ez az ember elzárja a lelkét Isten elől, keresztre feszíti magát; magában Istent, a szó legszorosabb értelmében és saját maguk megnyugtatására hangoztatják, hogy nincs bűnük. Tennészetesen Istent is tagadják, számukra a hívő ember a nevetség tárgya.
 
Pedig testvérem, itt nem a bűnöző emberről beszéltem, akit a hitetlen ember is a bíróság elé visz, hanem azokról, kik a világi törvényeket látványosan nem hágják át, még az emberek szemében is mint “rendes emberek” – nek látszanak.
Ezekért az emberekért kell sokat imádkoznotok, mert ezek saját lelküket ítélik az örök kárhozatra, a lélek ellen vétkeznek, mert hitetlenek maradtak. Ezeket a gonosz nem csábította semmi más bűnre, mint a lélek elleni bűnre. Közömbössé tette őket saját lelkük iránt. Értelmüket pedig a gondolkodásra tette egyoldalúvá. Mert az az ember, ki gondolkodik, ki keresi a minek a miértjét, ott az Isten szent Lelkének lehetősége van a megvilágosodásra. Az, ki csak a látható és foghatóban él, az tökéletesen elhatárolja magát Urától és Istenétől, teremtőjétől, megváltójától. Ezért még egyszer mondom, ezekért sokat imádkozzatok
 
Ti nem is tudjátok, még sejteni sem tudjátok, hogy az áhított imának mekkora hatalma van ezen emberek felett. Azt, hogy az isteni kegyelem, a szeretet, az irgalom mennyire hasznosítja a javunkra. Ezért mondotta az Úr, az üdvözítő Jézus Krisztus annyiszor:
“KÉRJETEK ÉS ADATIK, KOPOGTASSATOK ÉS NYITTATlK.”
 
Testvérem, ti akik hisztek, éljetek ezzel a csodálatos isteni adománnyal, hisz nemcsak a magatok részére eszközölhettek ki kegyelmet, hisz olvassátok az Evangéiumokat, hányan mentek a szülők az üdvözítő Jézushoz, hogy gyógyítsa meg gyennekeiket. Gyönyörű példa rá a százados, a pogány, ki szolgája gyógyulását kérte, – neki volt hite, nem a szolgának – és meggyógyult még abban az órában. Figyeljétek a cselekményt, sokszor az többet mond, mint maga a szó.
 
Engeszteljetek és engeszteljetek:
 
- mert a földön megtehetitek,
- mert a ti Atyátok a mennyben meghallgatja alázatos kéréseteket és teljesíti azokat még akkor is, ha ti ebből semmit sem vesztek észre, de higgyetek és bízzátok magatokat teljesen az Atyátokra,
- mert ha kenyeret kértek, Atyátok nem ad követ helyette,
- mert higgyétek, hogy imátok meghallgatásra talál,
- mert Atyátok körülvesz benneteket, mert benne éltek. Ki még a hajatok szálát is számontartja, csak pont imáitokra, kérésetekre ne figyelne? Bizony teljesíti is azokat az ő isteni belátása szerint.
- mert csak ő tudja, mi jó az embemek,
- mert tudjátok meg, hogy csak itt a földön válhattok Isten örököseivé.
 
Ezért mondom és mondtam már annyiszor, hagyatkozzatok csak egészen Uratokra, Istenetekre, hagyjátok vezetni magatokat a kegyelemnek, mert mondom, hogy a legfőbb ellenségei lehettek saját magatoknak, a sátán csak másodrendű ellenség.
 
Mert ti szabad akaratú emberek vagytok és mindig kettő között választhattok, a jó és a rossz között. Mert ha meg is téveszt benneteket a kísértő – mivel ravasz és tudja a rosszat fehér ruhába öltöztetni – de Isten kegyelme rávezet benneteket és a megváltás csodálatos ajándéka ott van állandóan veletek; a bűnbánat szentsége.
 
Ezért hagyatkozzatok Uratokra, Istenetekre, a megváltó Jézus Krisztusra, mert ő nem hagy magatokra és szent kegyelme megőriz benneteket. Mert ő a végtelen szeretet és a legfőbb akarata az, hogy üdvözüljetek. Ezt nem csak szóval, hanem kínhalálával is bizonyította. Tehát, nem szóval, hanem cselekedettel húzta alá sokszorosan szeretetét az ember iránt.
 
Testvérem, imádkozz! Engesztelj, mert Urad ezt az utat jelelölte ki számodra. Szeress és szeress, de ne csak azt, ki érdemes rá, hanem azt is, ki a jót rosszal viszonozza, mert a te Urad és Istened is azt teszi. Legyetek hasonlóvá Krisztushoz és üdvözültök! Ámen.
 

Most búcsúzom és azt mondom, áldjon meg az Atya, a Fiú és a Szentlélek Isten. Töltse be lelkedet az isteni szeretet. A megváltó Jézus Krisztus kegyelme védjen és őrizzen az örök életre. Ámen. Ármin.