ÉGI ÜZENETEK
 
2012-08-07
 
Szűzanya:  A Szentlélek a megigazult emberben
 
 
Szűzanya: Édesanyai szívem összes szeretetével köszöntelek benneteket. Ma arról beszélek nektek, hogyan van jelen a Szentlélek a megigazult emberben. Legutóbb a megigazulásról szóló tanításban hallottátok, hogy Isten jóságában, szeretetében és irgalmában eltörli az ember bűneit, és az embert megújítja és megszenteli. Ez a megszentelő kegyelem által történik. A megszentelő kegyelmet, a 3. isteni személy, a Szentlélek árasztja az emberbe, miközben Isten fogadott gyermekévé, örökösévé, Jézus testvérévé és társörökösévé és a Szentlélek templomává teszi.
Drága Gyermekeim, a Szentlélek nemcsak a megszentelő kegyelmet adja nektek, hanem saját magát is. Tehát bennetek lakik. Ez a bennetek lakás többet jelent, mint a Szentlélek jelenléte. Nézzük földi értelemben mi a különbség a jelenlevés és az ott lakás között. Ha elmentek vendégségbe, kirándulni, templomba, engesztelésre, kórházba, akkor ezeken a helyeken jelen vagytok. De ha az otthonotokban tartózkodtok, ott nem csupán jelen vagytok, hanem ott laktok. A Szentlélek is úgy van bennetek, mint a sajátjában: bennetek lakik, tulajdonába vesz. Ti vagytok az Ő temploma, a háza, lakása.
Hallgassátok a történetet, hogyan járt egy kislány, aki 13 éves koráig oly tiszta volt, mint egy hófehér virágszál. A kis család együtt lakott a nagymamával, aki hívő, imádságos lélek volt. A három kislány közül ő volt a legnagyobb, Andika a neve. Szülei hitetlen közömbösek voltak, szó sem lehetett vallásos nevelésről, csak a nagymama próbálta a három gyermeket Isten felé fordítani. Egyedül Andika szívét tudta megérinteni. Már 6 éves korától ketten együtt imádkozták a rózsafüzért, szorgalmasan eljárt a vasárnapi és hétköznapi szentmisékre és példamutatóan ministrált. 13 éves volt, mikor megismerkedett egy nála 10 évvel idősebb rosszéletű fiúval, akibe beleszeretett. A fiú gondoskodott róla, hogy elveszítse szüzességét. Sőt teherbe ejtette és ezt követte egy abortusz. Szakított ezzel a fiúval, de sajnos nem állt meg a lejtőn. A következő barátja Andi szüleinek belegyezésével már oda is költözött hozzájuk. Az fogamzásgátló szerek használata ellenére 16 évesen újra áldott állapotba került. Még egy abortusz. Azóta már ki tudja hányadik barátja lakik vele. Meghalt a nagymama, örökölte a házát, és most a legújabb fiúval él ott kettesben. A szülei szemében ez természetes állapot. Ez a kislány ma 19 éves, be se teszi a lábát a templomba, elszakadt Istentől. Bemocskolta a Szentlélek templomát: saját testét-lelkét. Elveszítette a megszentelő kegyelemet. Pedig mennyit gyönyörködtem benne, mikor kicsi korában térdelve a mama mellett, fáradhatatlanul mondta a hosszú rózsafüzért. Nagy szüksége lenne a megtérésre, mert most a pokol felé halad.
Ó, Gyermekeim! Imádkozzatok Andika és a hozzá hasonló fiatalok megtéréséért, mert a számonkérés ideje közeledik. Vigyázzatok saját lelketekre, mint a Szentlélek templomára! Ha folt esik rátok, azonnal gyakoroljatok bűnbánatot és menjetek nagyon gyakran gyónni. Ha úgy érzitek, hogy nincs semmi bűnötök, kérjétek a bennetek lakó Szentlelket, hogy mutassa meg a lelketekben rejtőzködő bűnt. Tapasztalni fogjátok, hogy megsúgja nektek. Pl. ki veszi észre, hogy bűnt követ el, ha arra gondol, bárcsak ne jönne ide többet X Y! Bárcsak ne találkoznék vele az utcán! Bárcsak ne hívna fel telefonon többé! Látjátok? Ez bűn! A szeretetlenség bűne. Vagy ki gondol arra, hogy az irigység gyíkocskája mardossa a szívét, mikor arról panaszkodik, hogy a menye jobban szereti az édesanyját, mint őt? Pedig ez is meggyónni való bűn. Tehát, Kicsinyeim, jobban vigyázzatok a lelketekre, a Szentlélek templomára, mint szemetek világára, hogy elnyerje Isten tetszését. Hiszen nem vagytok a magatoké, hanem Istené vagytok.
Most arról szeretnék beszélni nektek, hogy a bennetek lakó Szentlélek kegyelme hogyan segít titeket. A Szentlélek kegyelmi működését legjobban az elektromos áramhoz hasonlíthatjuk: fényt ad, erőt ad és melegít.
Villany nélkül már el sem tudjuk képzelni az életünket. Esténként hogyan olvasnánk, kézimunkáznánk, tanulnánk? Csak a gyertya derengő fényében. Az erős fény nélkül hogyan végeznék a sebészek a műtéteket?
Az áram erőt is ad, hajtja a gépeket. Hogyan lenne egy többmilliós városnak ivóvize, fürdővize vizierőművek nélkül?
Az áram melegít is. Nem működne a központi fűtés, ha az áram nem hajtaná a melegvizet a radiátorokba. Hogyan szárítanátok meg a vizes hajatokat, ha a hajszárítót az áram nem működtetné?
Az áramhoz hasonlóan működik a Szentlélek is bennetek.
1.) A Szentlélek fényt ad. Bölcsességével megvilágosítja értelmeteket, segít felismerni bűneiteket, segít az Ő isteni világosságával meglátni nektek a szenvedés értelmét, hogy ne legyen nyűg számotokra, hanem érdemszerző cselekedet.
2.) A Szentlélek erővel tölti fel lelketeket, mint az áram a gépeket. Ezt az erőt ajándékai által közvetíti. Hiteteket növeli, reményeteket erősíti, szereteteteket tökéletesíti. Akaraterőt ad nektek a feladatok elvégzéséhez. Bátorságot ad a hitetek megvédéséhez. A jótanács lelkével segít benneteket a nehéz döntésekben. A jámborság lelkével a buzgóságot önti szívetekbe. Az istenfélelem lelkével félelmet és utálatot ébreszt bennetek a bűn iránt.
3.) A Szentlélek – mint az áram – meleget is ad nektek. Egyik engesztelő gyermekem megtapasztalta, hogy ha imája előtt nem hívja a Szentlelket, imádkozása fénytelen, örömtelen lesz. De ha kéri, hogy gyújtsa lángra a szívét, akkor melegség járja át, egyre növekvő szeretetet érez a Szentháromság iránt, finom, borzongó érzés keríti hatalmába, és boldogan szállnak szívéből fakadó szavai Isten trónja elé. Tehát csak kérni kell a Szentlelket és ő mély áhítatot, melegséget ad az imádkozó szívébe. Ő az, aki hűséget, kitartást ad a léleknek. Ő az, aki segít szívesen imádkozni. Beszélgetnetek kell a Szentlélekkel, aki bennetek lakik. El kell mondanotok Neki problémáitokat, gondjaitokat, döntéseiteket, engedjétek, hogy vezessen. Aki így tesz, abban egész biztosan benne lakik a Szentlélek.
Drága Kicsinyeim, most figyeljetek! A bennetek élő Szentlélek ajándékot készített nektek. Meg akarja mutatni, hogyan költözött belétek a megigazulásotokkor. A helyiség mennyezete eltűnik és látszik a kék égbolt. Az ég is megnyílik és rajta keresztül a Mennyei Atya trónjától egy széles ragyogó fénysugár árad be az engesztelő terembe. A fényben sok kitárt szárnyú fehér galamb közeledik. Fejükön glória csillog. Annyi galamb érkezett, ahányan vagytok. Egyértelmű, hogy ők a Szentlélek Isten szimbólumai. Emeljétek magasra a tenyereteket! Először spirál alakban mindig szűkebb köröket ír le fölöttetek a levegőben, majd rászáll a kezetekre. Most gyengéden helyezzétek az öletekbe. Nézzétek csak, mi van a kis csőrében?! Egy fehér selyemszalag, melyre arany betűkkel rá van írva: HIT…REMÉNY…SZERETET. Leteszi az öletekbe. Ezt a szalagot helyezzétek a szívetekbe, mert nektek hozta! Kinyitja a csőrét és emberi hangon megszólal: „Én vagyok a Szentlélek Isten és végtelen szeretetemmel köszöntelek benneteket. E három isteni erényt, melyeket már rég megadtam nektek, most fel akarom erősíteni a lelketekben. Azt akarom, hogy végre ne nyugtalankodjatok, hanem higgyetek a Szentháromságban teljes gyermeki ráhagyatkozással. Azt akarom, hogy reménykedjetek Isten végtelen irgalmában és gondoskodásában, mely most a közelgő megpróbáltatások alatt mégjobban felerősödik. Azt akarom, hogy szeretetetek tökéletesedjen, egyre jobban szeressetek minket és egymást. Ha szabad akaratotok megengedi, eltüntetem belőletek az ellenszenv, a neheztelés, a harag és gyűlölet csíráit és beborítalak benneteket a feltétel nélküli, válogatás nélküli tökéletes szeretettel.”
Ezután a Szentlélek felszáll a fejetekre és csőrével egy szeretetcsókot ad a homlokotokra és egyet-egyet a mindkét arcotokra. Visszarepül az öletekbe, majd elkezd tündökölni, ragyogni és kéri nyissátok ki a szívetek ajtaját. Egy pillanat alatt berepül, és ott marad az Ő hajlékában, templomában. Onnan vezeti, irányítja gondolataitokat, érzelmeiteket, cselekedeteiteket. Onnan várja, hogy osszátok meg vele minden örömötöket, bánatotokat. Ma este, ha elvonultatok a rejteketekbe, beszéljetek Hozzá. Köszönjétek meg Neki ezt a nagy ajándékot, amit itt az engesztelésen kaptatok.
Drága Gyermekeim! Köszönöm, hogy csendben és áhítatosan végighallgattatok. Imádkozzatok azokért, akik még súlyos bűnökben vannak és nem tudott beléjük költözni a Szentlélek. Édesanyai szeretetem jeléül körbemegyek köztetek és egy piros szívet rajzolok a homlokotokra, hogy el ne felejtsétek, hogy nagyon szeretlek benneteket. Megáldalak titeket az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Amen.