1984. szeptember 28.
 
 
A TE TÖRVÉNYED AZ ÖRÖK MOZGÁS FELFELÉ, VAGY LEFELÉ
 
 
Dicsértessék a Jézus Krisztus! Áldott légy testvérem a mi Urunk, Jézus Krisztus által. Ármin vagyok, ne félj!
 
Köszöntelek testvérem a mindenható Atya Isten, a megváltó Fiú Isten, a lelket betöltő Szentlélek Isten szent és szentséges nevével, a mi Urunk, Jézus Krisztus szent kegyelméből.
 
Imádkozzunk testvérem! Adjunk hálát Urunknak, Istenünknek, atyai szeretetéért, irgalmáért, jóságáért, bölcsességéért és igazságosságáért és végtelen nagy kegyelméért, mivel Szent Fia által a szentlélek közreműködésével mindeneket betölt. Áldassék a te
szent, és szentséges szent neved. Imádtassék a te szereteted, dicsőítessék a te irgalmad és felmagasztaltassék a te szent neved, mindöröktől, mindörökké. Ámen.
 
Urunk, Jézus Krisztus nincs szó, nincs nyelv, mi Téged szent Atyáddal, a mindenható Örök Istennel méltón dicsérhessen, mert hogy is lenne méltó ez a botladozó nyelv, ez a testbe zárt lélek, mert téged az angyalok kara csodálatos énekével sem ér fel. Te hatalmas, te felséges, te dicsőséges Istenünk. Hát ki az ember, hogy mégis lehajoltál hozzánk? – Szegény esendő gyermekeid, kikre gondot viselsz, kiknek számon tartod minden tettét, minden imáit, szenvedéseit és küzdelmeink ismertek előtted. Könyörgök hozzád Uram, Jézus, könyörülj szegény testvéremen. Adj erőt a küzdelemben, hogy érezhesse a te szent közelségedet. Add meg a te szent békédet. Add, ó Uram azt a békét az ő lelkének, mit csak egyedül te adhatsz.
Szabadítsd fel a lelkét a földi bajától, ne kösse őt, hanem szárnyalhasson feléd Uram, Jézus Krisztus. Mert nélküled Uram senki és semmi az ember, de teveled Uram minden és minden, mert általad válik a lélek szabaddá, mert te Uram szárnya vagy a léleknek, mert szárnyal hozzád, száll általad Uram, Jézus. Nélküled pedig zuhan, süllyed, mert a te törvényed az örök mozgás felfelé, vagy lefelé.
 
Mert te Uram idő korlátai közé helyezted az embert, ami nem áll meg még egy pillanatra sem. Úgy a lélek is állandó jelleggel küzd és viaskodik, minden pillanat terhével, mi végtelen magasság és feneketlen mélység. De ki keres téged, az elől te soha nem rejtezel el, és segíted, vonzod a te végtelen szereteted által mindinkább magadhoz. Mert ki feléd halad, annak az útja kemény. Csak lefelé húzza az örvény simán és fáradtság nélkül, és minden küzdelem elmarad. Csak felfelé van küzdelem, nehéz harc és kemény csaták.
 
De csak az ér fel a csúcsig, ki csak felfelé néz, mert ha visszanéz, visszazuhan és nagyon nagy küzdelem árán tud ismét felfelé kapaszkodni az Úr Jézus szent kegyelméből. Ámen.