1984. december 10.
 
 
KAMATOZTASSÁTOK A NEKTEK ADOTT TALENTUMOKAT
 
 
Dicsértessék a Jézus Krisztus! Áldott légy testvérem a mi Urunk, Jézus Krisztus által. Ármin vagyok, ne félj! Köszöntelek testvérem a mindenható Atya Isten, a megváltó Fiú Isten és a lelket betöltő Szentlélek Úr Isten szent és szelídséges nevével, a mi Urunk, Jézus Krisztus szent akaratából, szent kegyelme által.
 
Imádkozzunk testvérem!
 
Áldás reád mindenható Atya Isten, ki édes atyja vagy minden embernek. Te megváltó Úristen: Jézus Krisztus, ki váltságdíjként áldoztad fel magad. Te, ki magad vagy a váltság. Te, ki kiürítetted magad, te, ki kiittad kelyhedet a te mérhetetlen szereteted által. Te, ki végtelen szeretettel szereted az Atyát, és az édes Atyán keresztül szereted az embert, mint ahogy az Atya is rajtad keresztül és általad szeret minket. Mert szeretete kiárad mindenkire. Mert az Úr nem mérlegeli itt a földön, ki méltó és ki méltatlan reá. Ö egyformán ontja szeretete sugarait méltóra és méltatlanra. Az Úr, az Isten csak szeret, hogy ti is szeressétek viszont a ti Uratokat, Isteneteket.
 
Mert aki befogadja ezt a szeretetet, de nem tartja meg magának, hanem tovább sugározza Isten és embertársai felé, az üdvözül. Mert mondotta az Úr, az Isten, Jézus Krisztus apostolainak: “Úgy szeressétek egymást, mint ahogyan én szerettelek titeket.
 
Mert mit embertársaitoknak tesztek, azt velem cselekedtétek. Uram, Jézus te mennyire azonosítottad magad az emberrel, te felséges Isten, te szerető édes Istenünk, mennyire
egy vagy az emberrel. Te felséges Isten, te szerető édes Istenünk, mennyire egy vagy az emberrel. Mellette állsz minden meghajszolt, megkínzott mellett, minden éhező, fázó, kisemmizett, becsapott, rászedett ember mellett, sőt mi több, te azonosítottad magad, mikor mondottad: “Mikor éheztem ennem adtatok, mikor fáztam ruháztatok, mikor börtönben voltam látogattatok, mikor beteg voltam, ápoltatok, mikor üldöztek menedéket adtatok.” Uram, Jézus; te egy vagy a szenvedő emberrel. Mert te azt is mondottad, “Mert mit a legkisebbel tettetek, azt velem tettétek.”
 
Uram elmélkedünk a te szent tanításodon és a te szent igazságod, és irgalmadért leborulunk előtted, és botladozó nyelvünk elrebegi, hogy szent és felséges vagy te mindenek Ura és Istene, mert elménk nem fogja fel a te nagyságodat, csak hitünk, a feltétel nélküli hit, azt tudja szétszakítani a térben és időben élő ember korlátait és megsejti, mert teljes egészében felfogni nem tudja.
 
Te megmutattad, te kinyilatkoztattad magad olyan formában és olyan mértékben, ahogy azt te édes Jézusunk jónak látod. Ezért kérünk, és ezért könyörgünk hozzád Uram, hogy áraszd kegyelmed szentségét és ajándékozd meg testvéremet a te szent adományaiddal, a szeretettel, hogy a te szíveddel szeressen, a tisztánlátással, hogy a te szemeddel lásson.
 
Add, ó Uram, hogy az alázat töltse be az ő szívét. Add szent erődet, hogy a küzdelmét győzelemre vihesse a te neved dicsősségére. Add meg Uram a lelki békét, hogy tudjon a te szent nevedért szenvedni, hogy merjen áldozatot vállalni és azt csakis a te szent neved dicsősségére és dicséretére cselekedje.
 
Kérlek Uram, hallgasd meg könyörgésemet és kiáltásom, jusson a te szent színed elé. Hogy kit te rám bíztál, kicsiny gyermekedre, hogy a botlás kövét a te kegyelmed által felismerje, és messze elkerülje, mert te tudod Uram, hol és hogyan él.
Bocsásd meg neki esendőségét. Bocsásd meg tökéletlenségét és lásd meg Uram Jézus küzdelmét és akarását. Te irgalmas, te jóságos, te igazságos, te szerető édes Istenünk. Ámen.
 
Testvérem! Ne féljen a te lelked. Ne legyenek kétségeid, és ne aggódj te a jövődet illetően. Ne kutasd az eljövendőt, hanem csak higgy töretlen, erős és feltétel nélküli hittel a mi Urunk, Jézus Krisztusban. Helyezd a te akaratodat az ő szentséges és szent kezébe. Mert ő tudja, csakis ő tudja mi az, mi a te lelked üdvösségét szolgálja. Ne fecséreld az idődet, a drága idődet arra, hogy kutasd; vagy tervezd jövődet – hanem csak Jézusra, a te Uradra figyelj és imádkozz – és bízd magad a te Uradra, Istenedre. Csak arra legyen gondod, hogy a neked adott talentum bőségesen kamatozzon az örökélet számára. Ezért használj fel minden alkalmat, hogy hirdesd a te Urad és Istened eljövetelét, mert az idő közel.
 
Légy éber! Imáid és törekvésed és küzdelmed kedves a te Urad és Istened előtt. Ne lan­kadjon a te lelked Krisztusban. Imádkozzál és vállalj áldozatot, majd az Úr rávezet téged a neked szánt feladatra. Légy mindig készen a megbocsátással. Ne töprengj a múlt sebein, mert ez a te szereteted rovására megy. Feledd el a múltat és szülessél újjá Krisztusban. Csak előre, csak Krisztus felé nézz, hogy mi történt mögötted, ne törődj
vele. Összpontosítsd lelkedet a mindennapok feladatára. Mert mit az Úr megenged, nem azért engedi meg, hogy elveszítse, hanem azért, hogy megtartson!
 
Ezért a neked adott talentumokat kamatoztasd embertársaid javára, hogy lelked tökéletesedjen általa. Mert az Úr, az Isten, Jézus Krisztus saját magáért semmit sem tett, hanem az emberért tette, amit tett. Aki Krisztusé akar lenni, ki Krisztust akarja kö­vetni, csakis Krisztus nyomdokaiba léphet, mert csakis az az ösvény visz Krisztushoz mit ó már kitaposott részetekre. Ámen.
 
Testvérem, tanítani foglak és időd és körülményeid is adottak lesznek. Ne térj ki Isten kegyelme elől, hanem fogadd magadba a tanítást, mit az Úr üzen kis szolgája által, hogy lelked épüljön és tisztuljon általa.
 
Most búcsúzom és azt mondom, áldjon meg az Atya. Szent vonzása vonzza a te lelkedet, mindig jobban az ő szent fia, Jézus Krisztus felé. Mert mit mondott az Úr, az Isten; senki sem jöhet hozzám, ha Atyám nem vonzza. Te is úgy jutsz el az Atyához, ahol a Fiú megvall téged, mert mondotta; senki sem mehet az Atyához, csak én általam. Isten szent Lelke világosítson és vezéreljen a mi Urunk, Jézus Krisztus által. Áldjon meg testvérem a mi Urunk, Jézus Krisztus szent kegyelme kísérjen. Ámen.
 

Imádkozom érted és veled. Ármin.