1992. február 16.

 

LEGYEN A TE LELKED EGY IRÁNYTŰ, MI MINDIG ÉSZAK FELÉ MUTAT, ISTEN FELÉ, MERT NEM AZ ISTENNEK VAN SZÜKSÉGE AZ EMBERRE, HANEM AZ EMBERNEK ISTENRE

 

Dicsértessék a Jézus Krisztus! Áldott légy testvérem a mi Urunk, Jézus Krisztus által. Ámen. Ármin vagyok, ne félj!

 

Köszöntelek testvérem az Atya, a Fiú, a megváltó Jézus Krisztus szent kegyelméből, a Szentlélek Úristen közreműködése által.

Imádkozzunk testvérem, az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.

Áldás és dicsőség az örökkön élő mindenható Atya Istennek. Az ő szent Fiának, a mi Urunk, Jézus Krisztusnak, a megváltónak, a kereszthalált halt Báránynak, kinek hatalma van égen és földön, kinél vannak a mélységek és a magasságok kulcsai. Ki ha becsuk egy ajtót, azt senki ki nem nyithatja, ki ha kinyit egy ajtót, azt senki be nem csukhatja. Ki Ura az életnek és ki Ura a halálnak. Mert tökéletes győzelmet aratott a halál és a gonosz fejedelme felett, ki felett nem volt a halálnak hatalma, a teste az istenember teste felett.

Kérünk Uram, Jézus Krisztus, te mennyei király, te mindeneknek ura, mert egy vagy a Szentháromsággal. Könyörgünk hozzád, vidd győzelemre a seregedet a szeplőtelenül fogantatott Szent Szűz által, ki testednek szülő anyja volt itt a földön. Ki a legelső követőd volt és ki végigjárta életed minden stációját, ki először hitt benned, ki méltó volt rá és erős ahhoz, hogy merte vállalni az Isten-anyaságot, ki előtt tudott volt ennek minden szenvedése. Az ő végtelen nagy ereje a hitében az alázatában, az engedelmes gyermekben, az Istent szolgáló leányban volt. Ki nem vágyott a földi javakra, hanem a szegénységben teljesedett ki az Istenre való hagyatkozás a, és neki adatott meg igazán a földi halandók közül egyedül az Isten jelenlevésében élés, az alázatos Istenre hagyat­kozás.

Add, ó Uram Jézus, ezt az alázatot, ezt a reád hagyatkozást, add meg nekünk is, hogy be tudjuk tölteni azt a feladatot, mit még az idők előtt reánk szabtál. Mert az ember csak akarata által tud hozzád tartozni, mert te Uram, a többit már te adod meg esendő gyermekeidnek. Ezáltal adod szeretetedet, mert kiben te élsz, ott a szeretet lakik. Te teszed alázatossá, te teszed lelkét imádságos lélekké a szentlelked által. Ami jó, ami az üdvösségre vezet, az akaraton keresztül adod szent kegyelmed által és úgy munkálkodsz a lélekben, amennyire átadja magát az ember. Kérünk Urunk és Istenünk, add szent kegyelmedet, hogy ezt az akaratot ne csak egyszer kínáljuk fel neked, hanem mindig és mindig alkalmas legyen a lélek, hogy reád figyeljen és semmi másra.

 

Uram add, hogy teljesen reád hagyatkozzunk, hogy életünk egyedüli célja Te légy, édes Istenünk. Amen.

Testvérem legyen a te lelked egy iránytű, mi mindig észak felé mutat, azaz Isten felé.

Mert kinek lelke Isten felé van állítva, az nem leng ki, ha a gonosz bármennyire is kísért, mert a kegyelem megtart, mert mint a mágnes vonzza lelkedet. Ezt az iránytűt csiszolni, fényesíteni kell állandóan, mert a föld salakja, a gonosz ráleheli kénes leheletét és bár a vonzás ugyanolyan erővel hat, de a lélek, az iránytű, nem tudja érzékelni.

Ezért már annyiszor mondottam, hangsúlyozottan az éberség végtelen fontosságát, erre vigyázzatok, nehogy közömbössé váljatok. Ezért kell sokat imádkozni és dolgozni, hogy lelketek tükre mindig tiszta legyen! Hogy az Istenkép tökéletesen tükröződjön vissza. Mert ha ti a gonosz és pajzán gondolatokkal foglalkoztok, lelketek tükre görbe és torz képet mutat, min fel lehet ismerni a sátán vonásait.

 

De ne féljetek, mert ha ti Krisztuséi akartok lenni, azok is lesztek, csak nagyon akarjátok, és Istenetek nem enged el benneteket, ha ti nem akarjátok. Mert a bűnbánat szentsége megmossa lelketek köntösét hófehérre, ha odanyújtjátok és megbocsát. De nem minden lélek megy el ehhez a forráshoz, hanem megátalkodik bűnében.

 

Vannak lelkek, kik hiszik Istent a maguk módján, de úgy gondolják, hogy még előbb kihasználom a földnek minden örömét, minden gyönyörét, majd ráérek imádkozni, ráérek a lelkemmel törődni, ha már kiöregszem az örömökből és gyönyörökből. Igaz, hogy Isten végtelenül irgalmas és végtelenül szerető Atya – a tékozló fiúról szóló példabeszédben erre utal – de ne feledjétek el, hogy azt is mondotta; “Mint a tolvaj úgy érkezem hozzátok, nem tudjátok, mely időben jövök érted”

 

Isten végtelenül igazságos Atyátok is, mert sok ember, ha néha-néha Istenre gondol, ha egyszer kétszer elmond egy imát, vagy netán a templomba is betér, úgy érzi, hogy kegyet osztogat Istennek. Ha egyszer kétszer elmond egy imát, és ha éppen valami földi dologra áhítozik, már mindjárt annak beteljesülését várja. Na, ha ezek nem jönnek be nála, aztán kétszeresen lehet Isten szent nevét káromolni. Ez mind a sátán műve, és könnyű játékszere a lélek.

 

Ne feledjétek el, Isten szeretete éltet benneteket és az egész mindenséget! Mert a min­denség összetartó erőit az Ő szeretete tartja össze. Nem az Istennek van szükséges az emberre, hanem az embernek az Istenre. Mert Isten nélkül kicsik vagytok, semmik vagytok. Csak Isten kegyelme tehet naggyá, szentekké titeket, szabad akaratotok által. Ezért ragaszkodjatok a ti jó Atyátokhoz erőszakosan. Hisz Uratok, Istenetek; Jézus mondotta: “Az erőszakosaké a mennyek országa, mert a gonosz is erőszakosan kisért!”

 

De ne féljetek, ha botlotok is, azonnal szaladjatok Uratok keresztjéhez, mossátok meg a lelketeket – a Bűnbánat Szentségében - mert az isteni Bárány azért hullatta vérét a keresztfán, hogy lelketeket tisztára moshassa, ezáltal megnyissa a mennyek országát az övéinek. Mert amit ő kinyit, azt senki nem csukja be. Ámen.

 

Most búcsúzom, áldjon meg testvérem a mindenható Atya, az ő – szent Fia, Jézus Krisztus, ki ajtót nyit előtted és áldjon meg és vezéreljen a Szentlélek Isten, hogy azon az ajtón be is léphess. Ámen.

 

Én pedig Isten alázatos szolgája imádkozom érted és veled. Ármin.