1986. április 12.
 
MERT CSAK AZ A LÉLEK, KI LE TUDTA GYŐZNI A TESTBE ÖLTÖZÖTT HAJLAMOKAT, CSAK AZ A LÉLEK ÖL TÖZHET FEHÉRBE
 
Dícsértessék a Jézus Krisztus! Áldott légy testvérem a mi Urunk, Jézus Krisztus által. Ámen.
Ármin vagyok, ne félj!
 
Köszöntlek testvérem az Atya, a Fiú és a Szentlélek Isten szent nevében, a mi Urunk, Jézus Krisztus szent kegyelméből. Imádkozzunk testvérem!
Mindenható Atya Isten, ég és föld Ura és Istene, te aki vagy most és mindörökkön örökké. Ámen.
 
Áldassék a te szent neved és dicsértessék és magasztaltassék és imádtassék mindörök­kön, örökké. Üdvözlégy édes Jézusom, Te ki az Atyában élsz és az Atya tebenned. Légy magasztalva és áldva, dicsőítve te édes Megváltó, ki kinyilatkoztattad nekünk az Atyát és kinyilatkoztattad a Szentlelket és elküldted a Megváltót népednek, hogy köztünk maradj, hogy ne hagyj árván minket. Te kinyilatkoztattad a szentháromságú egy Istent, légy üdvözítve és magasztalva! Mert te vagy a kezdet és a vég, mert te vagy életünk kezdete és te vagy életünk vége is, mert a tieid vagyunk. Mert a halhatatlan lélek Istentől születik és Istenhez tér vissza, ki a dicsőségbe, ki a kárhozatba. Mert a test ellensége a léleknek, mert a lélek az, mi nem e világból való, a test pedig az e világé. Mert mondottad Uram, a lélek az ami számít, a test nem ér semmit. Ezért kérünk téged, Te örök szeretet, te örök irgalom, add szent kegyelmedet, hogy egyesítsd bennünk ezt a kettősséget olyan formában, hogy a halhatatlan lélek uralkodjon a test felett és így általad a test is megszentelődjön. A lélek felölthesse azt a fehér köntöst, mit te Uram, menyegzős ruhának neveztél.
 
Mert csak az a lélek, ki le tudta győzni a testbe öltözött hajlamokat, aki fokról-fokra megküzdött minden hibájával és széttiporta a test vágyait és bűnös ösztöneit, csak az a lélek öltözködhet fehérbe Isten végtelen szeretete által és végtelen kegyelmének erejével, a végtelen irgalmasság által. Mert a megváltás csodálatos ajándéka a bűnbánat szentsége és a végtelen irgalomé a megbocsátás.
 
Mert Isten határtalan szeretetében nem tartja számon, hogy hányszor bocsátott meg neked, de a megbánás a feltétele a megbocsátásnak. Uram és Istenem könyörgök hozzád, hogy add meg testvéremnek a tisztánlátás kegyelmét, hogy felismerje mindig a sátán kísértéseit, hogy ne tévessze meg lelkét a gonosz mesterkedései. Adj neki, a szemének látást, hogy látva lásson, és fülének hallást, hogy hallva halljon. Uram, segítsd meg a küzdelemben, hogy lelke fehérbe öltözötten jelenjen meg előtted, ha majd szólítod Uram és Istenem. Köszönöm Istenem, Uram és Üdvözítőm azt a sok-sok kegyelmet, azt a sok-sok erőt, mivel irgalmas szereteted körülveszi és vezeti. Köszönöm azt az utat, mit neki adtál, mert tudom Uram, hogy az út végén te állsz és várod. Mert fáradtan érkezik hozzád és te letörölsz szeméről minden könnyet.
Áldassék és imádtassék a te szent neved Uram, hogy meghallgattad imáimat. Áldott, áldott, áldott légy Uram mindörökké. Ámen.
 
Testvérem, haladj ezen az úton tovább. Törekedj mindig és mindig tökéletesebbé válni az önfeláldozásban. Imáid felérnek Uradhoz, Istenedhez és meghallgatásra talál. Törekedjél mindjobban, minden ügyben és problémádban Istenre hagyatkozni. Mert a gonosz kiszemelt és erőszakosan kísért. Minden eszközt felhasznál, hogy figyelmedet, ezáltal lelkedet elvonja Istentől. De ne félj! Kérd a szeplőtelenül fogantatott Szent Szüzet, a mennyei édesanyát, mert ő melletted lesz a megpróbáltatásokban és nem hagy magadra. Mert pártfogód és patrónusod ő a visszalévő utadon, mi nehéz és megtévesztő lesz. De Isten kegyelme veled lesz és megvilágosít téged. Küzdelmeidet, mik nagy erőfeszítéseket követelnek tőled, az irgalmas szeretet győzelemre viszi, mert veled az Úr, Jézus Krisztus, mert őriz szent kegyelmének ereje. Ámen.
 
Testvérem, most búcsúzom és azt mondom: áldjon meg a mennyei Atya, az ő szent Fia és világosítson és erősítsen Isten Szent Lelke, a Szentlélek Úr Isten, hogy a botlás köveit elkerülje a te lábad azon az úton, melyen neked végig kell menned, hogy megérkezzél Uradhoz, Istenedhez. Ámen. A mi Urunk és Istenünk, Jézus Krisztus kegyelme legyen veled. Ámen.
Ármin.