2010. 04.21. Mennyei Atya: A feltámadás
 
Én: Jézusom szeretlek, tégy engem békéd eszközévé. Mennyei Atyám! Meghatódott szívvel és nagy érdeklődéssel várjuk tanításodat, hogy leereszkedsz hozzánk Te, a Világ Ura és Teremtője és oktatsz, nevelsz minket, kicsi gyermekeidet.
 
Szentlélek Úristen! Jöjj, segíts, mert egyedül mit sem érek! Add ajkamra a Mennyei Atya szavait!
 
Mennyei Atya: Drága engesztelő Gyermekeim! Ne féljetek Én vagyok Mennyei Atyátok és Éván, eszközömön keresztül szólok hozzátok. Ma a nagy egyetemes feltámadásról, a ti feltámadásotokról lesz szó. A feltámadás a legnagyobb szabású, legszédületesebb dolog, ami az egész emberiséggel történni fog. Ez lesz a befejező akkordja a végső eseménysorozatnak. János evangéliumában olvashatjátok: „Eljön az óra, melyben mindnyájan, kik sírokban vannak, meghallják az Isten Fia szavát, és előjönnek kik jót cselekedtek, az élet feltámadására, akik pedig gonoszat cselekedtek, az ítélet feltámadására.” Ugyancsak Szent János mondja: „Ez Atyám akarata, ki Engem küldött, hogy mindenkinek, aki a Fiút látja és hisz Őbenne, örök élete legyen, és Én feltámasztom őt az utolsó napon.”
 
Most, Gyermekeim, vizsgáljuk meg, milyen érvek szólnak a feltámadás hite mellett!
 
1.) A fenti szentírási idézetek azt mutatják, hogy az Úr Jézus oly világos szavakkal tanította a feltámadás hitét, hogy az Ő szavai után annak igazsága felöl a legkisebb kétely se maradhat bennetek. Kevés igazságot ismételt annyiszor és oly nagy nyomatékkal, mint éppen ezt. Bizonyára azért, mert annyira hihetetlen, a mindennapi tapasztalatnak annyira ellentmondó dologról van benne szó. Még egyet kiemelek nektek Szent János evangéliumából, ami oly megrendítően hat a hívő gyermekeimre: „Én vagyok a föltámadás és az élet, aki Énbennem hisz, mégha meg is halt, élni fog.” Hát nem nagyzolás ez? Hát nem vakmerő állítás, hogy az ember halála után is élni fog?
Nem bizony. Ugyanis, ahogyan a múlt szerdán kifejtettük nektek, hogy Krisztus feltámadása bizonyított tény, el kell hinni, hogy Ő valóban feltámadott, és ha ez igaz, akkor azt is el kell hinni, hogy a halottak mind feltámadnak. Hiszen Jézus példájával egyértelműen bemutatta nektek, hogy ez nem túlzás, nem nagyzás, a Mi isteni erőnkkel minden ember életre fog kelni.
2.) A föltámadást nemcsak Szent Fiam szava és példája bizonyítja előttetek, hanem az Én teremtő tervem. Az ember három részből áll: test, lélek, szellem. Ha lelketek szomorkodik, testetektől kéri a könnyeket, ha lelketek örül, arcotok mosolyog. Az ember tehát csak akkor teljesen ember, ha teste és szellemi lelke együtt van. Az emberi élet végső kifejtéséhez szükséges, hogy a halálban ideiglenesen elvált test és lélek ismét egyesüljenek.
 
3.) A föltámadást megköveteli Isten igazságossága is. Az igazság azt várja, hogy aki testben vétkezett, az testben is bűnhődjék, s aki testében győzött tisztaság, áldozatok, önmegtagadások árán, az testében is nyerje el jutalmát, nemcsak lelkében.
 
Vannak aggályoskodó gyermekeim, akiket zavar, hogy a feltámadás módját nem tudják elképzelni. Két barátnő éppen hazafelé tart a templomból, Jutka és Gizi. A szentbeszéd a feltámadásról szólt. Gizi megszólal: Elhiszem, hogy feltámadunk, de mi lesz azokkal, akiknek kívánságukra a tengerbe szórták a hamvait, akiket szétvitt az ágyúgolyó és akik sírján városok épültek? Lehetséges, hogy ezek is feltámadnak?
 
Jutka így válaszolt: Gizikém! Te azt hiszed, hogy annak az Istennek, aki megteremtette az első életet, amelyik még nem volt, akadályt fog jelenteni feltámasztani a meghalt életet, amelyik már volt? Aki az életet először adta, másodszor nem adhatja? Elporladhat valaki teste úgy, hogy Teremtője keze se képes életre kelteni?
Jó, elhiszem, mondja Gizi, de van még egy aggályom. Hogy fér majd el ezen a kicsi Földön az a sok-sok milliárd feltámadt ember? Jutka így szól: Hát nem olvastál a Bibliában az új égről és új földről? Hidd el gondoskodik róla a mi Mennyei Atyánk, hogy mindenkinek legyen helye.
 
- Mondd Jutkám, mit gondolsz? A feltámadáskor fel fogjuk egymást ismerni, vagy egészen más testet kapunk?
 
- Az Egyház tanítása szerint az ember saját testében támad föl. Ugyanaz a feltámadott test, mint a halál előtti, de mégis más, mert a mennyei dicsőségbe öltözött. Földi életünkben is ahogy növekedünk, öregszünk, változik a testünk, mégis magán hordozza a karakterünket, megmaradnak a ránk jellemző vonások. Így lesz a föltámadásunkkor is: megmarad  külsőnk a felismerhetőségig, de ahogy Pál apostol mondja: „ennek a romlandó testnek fel kell öltenie a romolhatatlanságot, ennek a halandó testnek magára kell öltenie a halandóságot.
 
Úgylátszik Gizit nagyon érdekli ez a feltámadás-téma, mert tovább kérdezi:
- Szerinted mi az, amiben el fog térni, tehát más lesz új feltámadott testünk, mint a mostani?
- Te, Gizikém, szeretnéd tudni a feltámadott test tulajdonságait. Itt a Szentírás egyes helyeit tudom felhozni magyarázatul.
1.) Romlásra vetik el – dicsőségben támad fel.”: Nem tud szenvedni és nem tud meghalni.
2.) „Dicstelenül vetik el – dicsőségben támad fel”: Testünk a boldogságtól, szépségtől, fiatalságtól úgy ontja majd magából a fényt, mint Krisztus a Táborhegyen a színeváltozáskor.
3.) „ Erőtlenségben vetik el – erőben támad fel”: Teljesen egészséges lesz és legyőzi a fizika törvényeit, a távolság a gravitáció nem akadály neki.
4.) „Érzéki testet vetnek el – szellemi test támad fel”: Olyan tökéletes lesz, mint a lélek, áthatol a falakon, nem kell ennie – innia, nem nősül és nem megy férjhez.
- Mondd, Jutka, és milyen lesz a kárhozottak teste?
- Úgy tudom elképzelni, -mondja Jutka- hogy ők is feltámadnak, ők is halhatatlanok lesznek, testük taszító, undorító lesz és ebben a testben örökkön-örökké szenvedni fognak.
Drága engesztelő Gyermekeim! E mai tanításból kiviláglik, hogy igenis lesz föltámadás számotokra, csak így válhat teljessé Jézus megváltó munkája. Hogyne hoznám el nektek a feltámadást, mikor már az anyagi világra is rányomtam diadalmamat. Az éjszakára hajnal jön, a télre tavasz, az elpárolgó víz harmat formájában visszajön, az elrohadó magból új termés támad, hát csak az ember-vetés múlnak el nyomtalanul? Hiszen ti vagytok szememben a legértékesebbek.
Ó, igen, lesz feltámadás! Akkor aratja a Megváltó végső győzelmét a halál felett. Akkor kapjátok majd meg az életet, melyről Krisztus beszélt: „Aki a Fiút látja és hisz ő benne, örök élete legyen és Én feltámasztom őt az utolsó napon.” (János 6:4) Akkor jön el az a nap, melyről a Szentírás így szól: „És az Isten majd letöröl szemünkből minden könnyet és halál nem lesz többé, sem gyász, sem jajkiáltás, sem fájdalom ( Jel.21:4) Ó, igen! Lesz feltámadás!
 
Örüljetek és vigadjatok, Kicsinyeim, mert ez a nap egyre közelebb van. Ti vagytok az utolsó idők apostolai, akik mindennap készenlétben várjátok Szent Fiam visszatérését a Földre. Kitárt szívvel várjátok a Szentlélek kiáradását, az elragadtatást, a csodálatos Új Világot, mely események a dicsőséges feltámadáshoz és az utolsó ítélethez vezetnek. Addig még küzdenetek kell, utolsó idők apostolai. Ennek a küzdelemnek a vége nem lehet más, mint Isten országának végső győzelme és benne a ti üdvösségetek. Azért jön el másodszor Szent Fiam, hogy győzelemre vigye ezt az ügyet.
 
Megáldalak benneteket a feltámadásba vetett hit lelkületével az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Amen.