2011.08.24 szerda
Szentlélek: Mik a teendők a tökéletesség 1.fokán?
Szentlélek: Drága engesztelő Gyermekeim! Ne féljetek! Én vagyok a Szentlélek Isten, a 3. Isteni Személy, és eszközömön keresztül szólok hozzátok. Nagy szeretettel köszöntelek benneteket. Múltkor azt tanítottuk nektek, hogy kik tartoznak a lelki tökéletesség első fokozatába. Most azzal folytatjuk, hogy mik a teendők ebben az első, kezdő fokozatban.
Drága Gyermekeim! A lelki élet ott kezdődik, mikor egy közömbös vagy hitetlen embert Isten kegyelme megérint, és ennek hatására hinni kezd Istenben és a túlvilágban. De ez még csak a kezdet. Sokat kell tennie azért, hogy elindulhasson a lelki élet útján: 1.) Új ismereteket kell szereznie, 2.) Meg kell ismernie a lelki élethez szükséges gyakorlatokat, 3.) Ki kell alakítania önmagában a természetes jellemű embert, amely alapja a természetfeletti jellemnek.
Mit jelent az első feladat a tökéletesség 1. fokozatában? Mikor megtér valaki még nagyon tájékozatlan a hit dolgaiban. Mivel Jézus a ti üdvösségeteknek és minden kegyelemnek forrása, ezért először Őt kell megismerni, az Ő egész életét, tanítását, csodáit, szenvedését, halálát és feltámadását. Erre ott van a Biblia és egyéb lelki olvasmányok, szentbeszédek, lelkigyakorlatok. A hitbeli tudatlanság akadálya az életszentségnek és eltévelyedéshez vezethet.
Erre egy példát szeretnék mondani az életből. Egy frissen megtért gyermekem, Katalin elkezdett szentmisére járni, megkeresztelkedett, első áldozó lett. Ettől kezdve rendszeresen gyónt, áldozott, sőt még egy engesztelő csoportba is eljárt. Lelke tele volt érdeklődéssel és vágyódással a természetfeletti, transzcendentális dolgok iránt. Egyszer csak nagy lelki megrázkódtatás érte, mert meghalt a férje, akit oly nagyon szeretett. A temetésen ott volt egy régi barátnője, és a részvétnyilvánítás közben elkérte a telefonszámát. Néhány hét múlva felhívta, és azt mondta neki, hogy ne szomorkodjon, mert ő elő tudja segíteni, hogy találkozzon férje lelkével és beszélgethessen vele. Katalinnak meggyötört szíve nagyot dobbant, hogy van ilyen lehetőség. Megbeszélték, hogy hova és mikor mehet. Amikor megérkezett, egy összeszokott társaságot látott egy asztal körül ülni. Leült közéjük egy üres székre. Beszélgettek és hirtelen csend lett, mert bejött a médium. Különös volt a viselkedése. Síri hangon néven szólította Kati férjét. A haja szemlátomást égnek meredt, reszketni kezdett, és hangján keresztül megszólalt a halott. Katiban majdnem megfagyott a vér, mert férje ismert, megszokott hangját hallotta.
Szörnyű és veszélyes, ami ott történt. Nem a halott jött, amikor hívták és nem ő szólalt meg, hanem a Sátán az általa megszállt médiumon keresztül. Kati ezzel nagy veszedelembe került, mert a gonosz hatalmába akarta keríteni. Szegény gyermekem hetekig hatása alatt volt, mindig férje hangját hallotta és rémálmai voltak. Bekerült a pszichiátriára.
Mindez miért történhetett? Mert ismeretei még hiányosak voltak. Nem hallott még a gonosz praktikáinak veszélyeiről. Így járhatnak azok is, akik nem elégednek meg a Szentírással, a szentmisével és az értékes lelki olvasmányokkal, hanem jósnőhöz fordulnak, agykontroll, rejki és jógatanfolyamra járnak, és ezoterikus könyveket olvasnak.2.)
Milyen vallási gyakorlatokat kell megismerni a lelki élethez a tökéletesség első fokán? Meg kell tanulni az imádságokat, az elmélkedést, a szentségekhez járulás gyümölcsöző módját, meg kell szokni a Biblia olvasást és meg kell ismerkedni a szép lelki könyvekkel.
A kezdők gyakran esnek abba a hibába, hogy a megtanult alapimákat lélek nélkül, automatikusan ismételgetik. Ebbe azután belefáradnak, és az ima fáradságot és unalmat jelent számukra.
De ha megtanulnak elmélkedni, tehát a Miatyánk, Hiszekegy, Üdvözlégy 1-1 mondata után megállnak és elgondolkoznak azon, amit mondtak, akkor már nem fárasztó az ima. Hát még az milyen sokat segít, ha az égiek jelenlétébe képzelik magukat. Ez nem képzelődés, hanem ha hívtok bennünket, a Szentháromságot, akkor mi valóban körülöttetek vagyunk. Amikor a Miatyánkról vagy Hiszekegyről tanítássorozatokat adtunk nektek, akkor tulajdonképpen elmélkedni tanítottunk benneteket. A bennetek megmaradt gondolatokat használjátok fel az elmélkedéshez!
Volt olyan szent köztetek, aki egy Miatyánkot egy órán keresztül mond elmélkedve. Volt köztetek egy püspök, Tóth Tihamér, aki éveken keresztül prédikált csak a „Hiszekegy”-ről. Aki képtelen elmélkedni, az csak ennyit mondjon Istennek a „Miatyánkban” : Hiszek benned, szeretlek Téged, Mennyei Atyám.
Megáldalak benneteket a tökéletességre való törekvés lelkületével, az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Amen