ÉGI ÜZENET
2011. június 29.
Szűzanya: „Hiszek a katolikus Anyaszentegyházban…” (Hiszekegy)
Szűzanya: Drága Engesztelő Gyermekeim! Ne féljetek, Én vagyok égi Édesanyátok és eszközömön keresztül szólok hozzátok. Mindannyiatokat nagy szeretettel köszöntelek. A Hiszekegynek ez a mondata következik: „Hiszek a katolikus Anyaszentegyházban…”
Szűzanya: Drága Gyermekeim! Mi is az Egyház? Apostoli intézmény. Eredete az apostolokig nyúlik vissza. Az apostolok rakták le az alapjait az igehirdetés és a egyházszervezés feladatának átadásával. Pál apostol Timóteust és Tituszt kézrátétellel bízta meg a feladattal. Ez a kézrátétel a zsidóknál ősi szokás volt. Az apostolok a Jézustól kapott feladatokat és küldetést kézrátétellel adták át utódaiknak, tehát papszenteléssel, az utódok pedig továbbadják és így alakulnak ki az egyházközösségek. Megalakult az egyházi rend, amely a hét szentség egyike. Ez nem más, mint a papszentelés szentsége, melynek 3 fokozata van: 1.) püspök 2.) pap 3.) szerpap vagy diakónus. Felettük áll a római pápa, a római egyház püspöke és a püspökök testületének a feje. Vegyük sorba a 3 fokozatot!A püspökök, mint az apostolok utódai, Jézustól kapták küldetésüket. Ők bérmálhatnak és csak ők szentelhetnek fel papokat. A püspökök nincsenek felruházva a csalhatatlanság előjogával, de ha hit- és erkölcs kérdésben a világ összes püspökei a pápával egyetértésben ugyanazt vallják, akkor tévedhetetlenül hirdetik Krisztus tanítását.
A papok az egyházi rend szentségének 2. fokozatát jelentik. Őket az evangélium hirdetésre, a hívek lelki gondozására és az istentisztelet végzésére, mindenek előtt a szentmise bemutatására szentelik fel. Keresztelnek, áldoztatnak, gyóntatnak, esketnek, temetnek, feladják a betegek kenetét. Ők a felettük álló püspökükkel egyetlen papi testületet alkotnak.A diakónusok: A hierarchia 3. és alsó fokán állnak. Másképpen szerpapoknak nevezik őket. Ők szolgálatra kapják a kézrátételt. Nem mutathatnak be szentmisét, csak ige liturgiát tartanak, tehát nem végezhetnek átváltoztatást és nem gyóntathatnak. Viszont áldoztathatnak. Ne nézzétek idegenkedve, ha a ti várakozó sorotokban nem pap áldoztat, hanem diakónus. Őt is felszentelték kézrátétellel, tehát szent Fiam az ő áldoztatását is ugyanolyan értékesnek és szentnek tekinti.Miután ismertettem veletek a hierarchia 3 fokozatát, most csak a papokról szeretnék beszélni nektek, gyermekeim, hiszen leginkább ők állnak közvetlen kapcsolatban veletek. Van néhány erény, ami a papi szolgálat elvégzéséhez elkerülhetetlenül fontos. Ilyen pl. a papi engedelmesség: alkalmazkodniuk kell az Egyház hierarchius közösségéhez. Akaratukat alá kell rendelni a pápa és a püspök akaratának. A felszentelésben egészen Jézusnak adták magukat, az Ő szolgálatára, ezért Krisztus akaratát kell tenniük. Híveiket nemcsak tanítaniuk, vezetniük kell, de szolgálniuk is. Meghallgatni őket, együttérezni velük, tanácsot adni nekik lelki problémáikban.
Mi, Égiek azt tapasztaljuk, hogy a püspökök felé tanúsított engedelmesség szépen működik, de sajnos sok pap-fiam nem hivatásának, hanem kötelességszerű munkának tekinti feladatát. Sajnos sok, felgyorsított tempóban elmondott, léleknélküli szentmisét látok, egy percig tartó gyóntatásokat. Vannak, akik a szentségimádást megtiltják híveiknek, vagy ha megengedik, ők maguk nem vesznek részt rajta. Több helyen nem engedik a templomban az engeszteléseket. A legszomorúbb – ami még csak szórványosan fordul elő – hogy felszentelt pap létükre nem hisznek Jézus valóságos Oltáriszentségi jelenlétében, a híveiknek jelképként, szimbólumként emlegetik a Szentostyát és a Szent Vért.
Persze az ilyen lelkipásztor ritka, de óriási kárt okoz a lelkekben. Természetesen vannak buzgó, lánglelkű pap-fiaink is, akik méltósággal és odaadó tisztelettel szolgálják Szent Fiamat. A Szentségimádáson híveikkel együtt térdelve imádják az Oltáriszentséget, szervezik a zarándokutakat. Nem dobják félre égi üzeneteinket, hanem átvizsgálva értékelik és terjesztik őket. Ők lesznek majd, akik a megpróbáltatások alatt bátran vallják a rejtekhelyeken misézést és a szentségek titokban való kiszolgáltatását.
A másik fontos papi erény, amiről beszélni szeretnék, a cölibátus, a papi nőtlenség. A papi cölibátus azt jelzi az embereknek, hogy a pap Krisztus embere. Így minden idejét a szolgálatnak tudja szentelni. Nem kell megosztania gondjait, érzéseit a családja és Isten között. Ők, a nőtlen papok előrejelzik az eljövendő örök boldog életet, amikor már nem nősülnek és mennek férjhez, hanem olyanok lesznek, mint az angyalok. Persze vannak ellenvélemények: ha megengednék a papoknak a családalapítást, jobban le tudnák győzni a 6. parancs elleni kísértéseket. Más azt mondja, hogy ha családban élnének, jobban megértenék a házasok sokrétű problémáit.
Ezek emberi, földhöztapadt elgondolások. Szentfiam szerint pap-fiaink a cölibátussal sokkal jobban át tudják adni magukat az Istenszeretetnek és a felebaráti szeretetnek. A harmadik fontos papi erény: az anyagi javaktól való függetlenség. Jézus elvárja, hogy a pap minden üzleti tevékenységtől határolja el magát. Szerényen éljen, ne pazar pompában lakjon, ahová alig mer belépni a szegény ember. Ha pedig meglátogatja őt, mint papot a nélkülözés, a szegénység, azt is fogadja el és ajánlja fel hívei üdvösségéért.
Most, Kicsinyeim, hunyjátok be szemeteket! Nyújtom a kezem, kapaszkodjatok bele, mert elvezetlek benneteket egy égi templomba. Nagyméretű fehér falú épület selymes pázsit közepén, mely tele van szebbnél szebb mezei virágokkal. Mikor közelebb érünk, látom, hogy a fal mozog, mintha élne. Mi lehet ez? Érdekes! Sok-sok angyal áll és lebeg egymás felett, alatt, mellett szorosan és bent ragyogó arany fényben úszik minden. Nincs oltár, nincsenek padok, csak szemben 3 díszes trón és rajta ülnek a Szentháromság személyei. Belőlük árad ez a tündöklő világosság. Az Atya feláll és megszólal: „Engesztelő Gyermekeim! Eddig mi mentünk hozzátok, most ti látogattatok meg minket. Ahol most álltok az az ÉLŐ ISTEN TEMPLOMA, az Én házam. Ezek az angyalok, akik a falakat képezik, dicsőítő énekeket zengenek Nekünk. Nézzetek hátra, mennyi glóriás szent jött be utánatok. Ők is bekapcsolódnak a dicsőítésbe. Most feláll Szentfiam és elétek áll egy szép díszes, drágakövekkel kirakott kehellyel, mely tele van az Ő Szent Vérével. Felemeli és ezt mondja: Nézzétek papi ruhámat. Én vagyok a főpapotok: áldozó és áldozat egyszerre. Véremmel megáldalak benneteket.
Gyermekeim, most újra én szólok Szűzanyátok: Jézus és az Atya visszaülnek a trónra és közelebb lép hozzátok a harmadik isteni személy, a Szentlélek. Kinyújtja felétek karját és tenyerében egy arany kerek tálon vakítóan fehér fény lobog. Ezt mondja nektek: Kicsinyeim, segítek nektek felkészülni 2. kiáradásomra. Izzó szeretetem vakító lángjával megvilágítom lelketek minden zugát, hogy felismerjétek és megbánjátok gyengeségeiteket és majd nemsokára hófehér lélekkel állhassatok Elém. Én, Égi Édesanyátok búcsúzom tőletek. Körbemegyek. Egy keresztet rajzolok homlokotokra és köré egy kis halat, az Egyház jelét.
Megáldalak benneteket az egység ajándékával az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében.